CUPLATON tipat, emulsio 300 mg/ml 30 ml

Lääke
17,36 €
Tämä tuote ei ole tällä hetkellä tilattavissa, ota yhteys apteekkiisi.

Tietoa tuotteesta

Vahvuus 300 mg/ml
Pakkauksen koko 1 × 30ml
Lääkemuoto tipat, emulsio
Tuotenumero (VNR) 182865
Lääkekohde Tarkoitettu ihmisille

Myyntiluvan haltija

ORION CORPORATION

Markkinoija

Orion Oyj

Cuplaton valmisteita käytetään liiallisesta suolistokaasusta aiheutuviin vatsavaivoihin. Valmisteita käytetään myös leikkausten jälkeisiin ilmavaivoihin.



Annostelu:

Aikuisille oireenmukainen hoito: 1 kapseli 3–4 kertaa päivässä
Aikuisille esilääkityksenä vatsan ja/tai suoliston tutkimuksiin: 1 kapseli 3 - 4 kertaa päivässä kahtena tutkimusta edeltävänä päivänä ja 1 kapseli tutkimuspäivän aamuna sekä välittömästi ennen tutkimusta

Käyttö aikuisille
Suositeltu annos ilmavaivoihin on 5 tippaa 4 kertaa vuorokaudessa sekoitettuna pieneen määrään nestettä. Valmistautumisessa vatsan ja/tai suoliston tutkimuksiin suositeltu annos on 12 tippaa 4 kertaa vuorokaudessa sekoitettuna pieneen määrään nestettä 2–3 päivän ajan ennen tutkimusta.
Käyttö lapsille
Yli 10-vuotiaat: suositeltu annos ilmavaivoihin on 5 tippaa 4 kertaa vuorokaudessa sekoitettuna pieneen määrään nestettä. Valmistautumisessa vatsan ja/tai suoliston tutkimuksiin suositeltu annos on 12 tippaa 4 kertaa vuorokaudessa sekoitettuna pieneen määrään nestettä 2–3 päivän ajan ennen tutkimusta.
6-10-vuotiaat: suositeltu annos ilmavaivoihin on 4 tippaa 4 kertaa vuorokaudessa sekoitettuna pieneen määrään nestettä.
Vauvat ja alle 6-vuotiaat: suositeltu annos ilmavaivoihin on 1-3 tippaa 4 kertaa vuorokaudessa sekoitettuna pieneen määrään nestettä pulloruokinnan tai aterian yhteydessä.
Vauvat: suositeltu annos koliikin hoitoon on 4 tippaa sekoitettuna pieneen määrään nestettä ennen jokaista ateriaa


Käyttötarkoitus:

Cuplaton valmisteita käytetään liiallisesta suolistokaasusta aiheutuviin vatsavaivoihin. Valmisteita käytetään myös leikkausten jälkeisiin ilmavaivoihin. Vaikuttavana aineena on dimetikoni, joka alentaa pintajännitystä. Sen seurauksena suolistokaasujen muodostamat kuplat sulautuvat yhteen ja kaasun liikkuvuus paranee. Vauvan ensimmäisinä kuukausina saatetaan tarvita Cuplaton tippoja helpottamaan vatsan kipuja, jotka aiheutuvat ilmavaivoista (ns. kolmen kuukauden koliikki). Kapselit sopivat aikuisille, vauvoille sopivat Cuplaton tipat.


Yleiset haittavaikutukset:

Haittavaikutuksia ei tunneta.


Raskaus ja imetys:

Sopii raskauden ja imetyksen aikana, koska dimetikoni ei läpäise istukkaa eikä erity äidinmaitoon.


Huomioitavaa:

Jotkut mahahappo- eli närästyslääkkeet (antasidit) voivat heikentää dimetikonin tehoa
Jos sinulla on muita sairauksia tai yliherkkyyksiä tai jos käytät muita lääkkeitä, varmista lääkkeen sopivuus pakkausselosteesta, apteekista tai lääkäriltäsi



Tutustu huolella pakkausselosteeseen.