OTIBORIN korvatipat, liuos 30/200 mg/ml 10 ml

Lääke
16,67 €

Tietoa tuotteesta

Vahvuus 30/200 mg/ml
Pakkauksen koko 1 × 10ml
Lääkemuoto korvatipat, liuos
Tuotenumero (VNR) 555872
Lääkekohde Tarkoitettu ihmisille

Myyntiluvan haltija

SANTEN

Markkinoija

Santen Oy

Otiborin-korvatippoja käytetään äkillisen lievän korvakäytävätulehduksen hoitoon. Lievän korvakäytävätulehduksen tyypilisiä oireita ovat epämukava tunne, lievä kipu ja/tai kutina korvakäytävässä. Otiborin-korvatippoja ei tule käyttää alle 7-vuotiaille lapsille. Otiborin-korvatippojen vaikuttavat aineet ovat boorihappo ja etanoli, jotka yhdessä estävät bakteerien ja sienten kasvua korvassa.



Annostelu:

Suositeltu annos on 4 korvatippaa 3-6 kertaa päivässä suoraan korvakäytävään.
Tippoja käytetään vielä 2-3 päivää oireiden häviämisen jälkeen, mutta ei kuitenkaan yhtäjaksoisesti yli viikon ajan.
Katso tarkemmat annosteluohjeet pakkausselosteesta.
Jos oireet eivät parane viikossa, ota yhteys lääkäriin.


Käyttötarkoitus:

Otiborin-korvatippoja käytetään äkillisen lievän korvakäytävätulehduksen hoitoon. Lievän korvakäytävätulehduksen tyypilisiä oireita ovat epämukava tunne, lievä kipu ja/tai kutina korvakäytävässä. Otiborin-korvatippoja ei tule käyttää alle 7-vuotiaille lapsille.

Otiborin-korvatippojen vaikuttavat aineet ovat boorihappo ja etanoli, jotka yhdessä estävät bakteerien ja sienten kasvua korvassa.


Yleiset haittavaikutukset:

Otiborin-korvatipat ovat yleensä hyvin siedettyjä. Lääkkeen annon yhteydessä voi korvassa esiintyä ohimenevää kirvelyä.


Raskaus ja imetys:

Otiborin-korvatippoja voidaan käyttää raskauden ja imetyksen aikana.


Huomioitavaa:

Neuvottele lääkärin kanssa ennen kuin aloitat Otiborin-korvatippojen käyttämisen, jos hoidettavan korvasi tärykalvo on puhkaistu tai puhjennut, tärykalvossa on pysyvä aukko tai sinulla on tärykalvoputket.
Ota yhteys lääkäriin myös, jos ennen lääkkeen käyttöä tai käytön aikana sinulla on voimakasta korvakipua, korvasi on lukossa, kuulosi on heikentynyt, korvan alue punoittaa, korvan tai leuan alue on kosketusarka, korvastasi tulee verta tai muuta eritettä tai sinulla on kuumetta. Nämä oireet saattavat viitata vakavampaan tulehdukseen, joka vaatii lääkärin hoitoa.
Jos sinulla on muita sairauksia tai yliherkkyyksiä tai jos käytät muita lääkkeitä, varmista lääkkeen sopivuus pakkausselosteesta, apteekista tai lääkäriltäsi.
Avatun pullon käyttöaika on 28 päivää.



Tutustu huolella pakkausselosteeseen.