ACIDAL enterokapseli, kova 20 mg 14 fol

Lääke
8,49 €

Tietoa tuotteesta

Vahvuus 20 mg
Pakkauksen koko 1 × 14fol
Lääkemuoto enterokapseli, kova
Tuotenumero (VNR) 405054
Lääkekohde Tarkoitettu ihmisille

Myyntiluvan haltija

VERMAN

Markkinoija

Oy Verman Ab

Acidal on pitkävaikutteinen närästyslääke. Acidalin vaikuttava aine on protonipumpun estäjiin eli PPI (proton pump inhibitor)- lääkkeisiin kuuluva esomepratsoli. Acidal vähentää mahahapon muodostumista ja sitä kautta helpottaa liikahappoisuuteen liittyviä oireita, kuten närästystä ja refluksivaivoja. Acidalin vaikutus kestää 24 tuntia, eli yksi kapseli päivässä riittää.



Annostelu:

Tavallinen annos aikuisille (yli 18-vuotiaille) on 1 kapseli päivässä, ellei lääkäri ole toisin määrännyt.
Kapseli niellään kokonaisena vesilasillisen kera. Kapseleita ei saa pureskella eikä murskata. Jos nieleminen on vaikeaa, voi kapselin avata ja sekoittaa sen sisältämät rakeet veteen.
Ilman lääkärin määräystä Acidal-kapseleita saa käyttää korkeintaan 2 viikkoa.
Katso tarkemmat annosteluohjeet pakkausselosteesta


Käyttötarkoitus:

Acidalin vaikuttava aine on esomepratsoli ja sitä käytetään aikuisille refluksioireiden lyhytaikaiseen hoitoon. Näitä oireita ovat mm. närästys ja happaman mahanesteen nousu ruokatorveen. Esomepratsoli kuuluu ns. protonipumpun estäjien lääkeaineryhmään, jotka vaikuttavat vähentämällä mahahapon muodostumista. Alle 18-vuotiaille ja pitkäaikaiseen käyttöön vain lääkärin määräyksestä.


Yleiset haittavaikutukset:

Päänsärky, maha- tai suolistovaikutukset kuten ripuli, vatsakivut, ummetus, ilmavaivat ja mahalaukun hyvänlaatuiset polyypit, pahoinvointi tai oksentelu
Katso tarkemmat tiedot mahdollisista haittavaikutuksista pakkausselosteesta


Raskaus ja imetys:

Jos olet tai epäilet olevasi raskaana tai suunnittelet raskautta, varmista lääkäriltä tai apteekista, voitko käyttää tätä lääkettä. Acidalia ei tule käyttää imetyksen aikana.


Huomioitavaa:

Jos oireet eivät ole hävinneet tai lievittyneet 2 viikon hoidon jälkeen tai ne pahenevat hoidon aikana, on otettava yhteys lääkäriin.
Keskustele lääkkeen käytöstä apteekkihenkilökunnan tai lääkärin kanssa, jos sinulla on muita ruoansulatuskanavaan liittyviä oireita (ks. tarkemmin pakkausselosteesta) tai sinulle kehittyy ihottuma.
Jos sinulla on muita sairauksia tai yliherkkyyksiä tai jos käytät muita lääkkeitä, varmista lääkkeen sopivuus pakkausselosteesta, apteekista tai lääkäriltä.



Tutustu huolella pakkausselosteeseen.